Harta Pusaka Faraid Wasiat Selangor – Pengurusan Harta Pusaka Efektif

Tetapkan Urusan Harta Pusaka dengan Peguam Harta Pusaka Selangor

Nyatakan Masalah Anda

Kami akan balas dalam 24 jam

  • Maklumat anda selamat dengan kami
7

Tahun Pengalaman

Anda boleh memercayai kami untuk melaksanakan kes anda dengan cekap

500+

Klien Dibantu

Pengalaman menangani pelbagai kes-kes yang berbeza.

14

Negeri

Diiktiraf dan bertauliah untuk kesemua 14 negeri di Malaysia

Atasi Masalah Harta Warisan Dengan Mudah dan Cepat

Kesibukan dengan kerja dan kurang ilmu tentang penyelesaian harta pusaka boleh buat anda rasa pening dan keliru.

Keadaaan bertambah lebih teruk apabila ada waris tidak mahu bekerjasama atau terjadi pergaduhan setiap kali berbincang tentang harta pusaka.

Apatah lagi apabila dituduh tamak, rakus dan/atau tidak hormat si mati oleh sesetengah individu.

Apapun masalah anda hadapi, kami sedia membantu anda. NAI Hanan & Partners telah mengumpulkan pengalaman luas membantu klien dengan penyelesaian harta pusaka dan pengurusan harta faraid.

Jangan ragu untuk hubungi kami supaya kami boleh bantu.

  • Peguam yang faham akan masalah anda.
  • Perkhidmatan dengan kos yang munasabah
  • Nasihat yang berguna dan memudahkan
waris perlukan peguam harta pusaka

Perkhidmatan Yang Cekap Dan Efisien

Khidmat Pengurusan Harta Pusaka

Pentadbiran Harta Pusaka

Kami menawarkan khidmat nasihat untuk pembahagian harta pusaka. Anda juga boleh melantik kami sebagai wakil untuk mentadbir harta wasiat dan faraid.

Khidmat Faraid

Kadang-kadang kalkulator faraid tidak cukup untuk pengurusan harta faraid. Dengan bantuan peguam faraid dapat memudahkan dan mempercepatkan proses.

wanita nak khulu'

Perkhidmatan Wasiat

Penyediaan wasiat, menyimpan surat wasiat dan juga melaksanakan wasiat untuk harta alih dan tidak alih.

Pasukan Kami

Pasukan kami adalah pakar undang-undang Syariah yang prihatin, berpengalaman, dan dapat dipercayai. Peguam harta pusaka kami juga mempunyai kepakaran dalam pelbagai bidang Syariah, kami komited untuk membantu anda mendapatkan keadilan.

Nurul Hanan Binti Jasmin

B.A SYARIAH (Hons) UniSZA, DAIJ IIUM
jasmin@naihanan.my

Puan Nooramalina Imlah Mat Noor

LLB (Hons), DJALP UKM
amalina@naihanan.my

Sarah Syahirah Binti abdullah

LL.B (Hons) IIUM
sarah@naihanan.my

Berhubung dengan Peguam Syarie

Nyatakan masalah anda, dan kami akan balas dalam 24 jam.

Atau gunakan borang berikut:

Pengisian borang hubungi ini tidak dianggap sebagai nasihat undang-undang. Sebarang maklumat yang disediakan dalam borang ini adalah untuk tujuan pertanyaan sahaja dan tidak akan dianggap sebagai nasihat undang-undang. Sebarang hubungan pelanggan dan peguam hanya akan ditubuhkan selepas konsultasi peribadi yang sesuai dan perjanjian bertulis yang telah dimuktamadkan antara pihak-pihak yang berkenaan.

Soalan Lazim

Langkah pertama adalah mendapatkan nasihat undang-undang harta pusaka yang tepat. Hubungi kami di NAI Hanan & Partners untuk konsultasi awal, di mana peguam harta pusaka kami akan membimbing anda melalui proses dan membantu anda memahami hak serta tanggungjawab anda dalam pengurusan harta pusaka.

Faraid adalah sistem pembahagian harta pusaka yang telah ditetapkan secara terperinci di dalam al-Quran. Kami di NAI Hanan & Partners dapat membantu anda memahami hak dan kewajipan anda dalam Faraid dan mengekalkan pembahagian harta yang adil.

Penulisan wasiat perlu mematuhi syarat-syarat seperti saksi dan penerima bukan daripada kalangan ahli faraid. Peguam harta pusaka kami akan membantu anda merancang dan menyusun wasiat yang sah serta menjamin kepatuhan terhadap prinsip Syariah.

Ya, semua perundingan dengan peguam kami adalah sepenuhnya sulit. Kami memberi keutamaan kepada privasi anda dan memastikan maklumat sensitif anda kekal selamat.

Tempoh bergantung kepada kompleksiti kes dan keadaan khusus. Matlamat kami adalah menyelesaikan kes anda secara cekap, tetapi kami memberi keutamaan kepada ketelitian untuk memastikan hasil terbaik.

Ya, peguam syarie kami dilengkapi untuk menangani kes-kes dengan aspek antarabangsa atau melibatkan beberapa bidang kuasa. Kami mempunyai kepakaran dan sumber untuk menavigasi situasi yang kompleks.

Di NAI Hanan & Partners, peguam perceraian kami memahami anda dan tidak akan sesekali menghukum atau memperkecil masalah anda. Kami berusaha lebih untuk memahami keperluan unik anda dan menawarkan penyelesaian yang disesuaikan untuk menyelesaikan masalah undang-undang anda dengan berkesan.

Memulakan adalah mudah. Cukup lengkapkan borang hubungi kami, dan salah seorang peguam syarie kami akan menghubungi anda segera untuk menjadualkan perundingan awal. Kami di sini untuk membantu anda setiap langkah sepanjang perjalanan.

Kami Sedia Membantu

Kami memahami bahawa anda sedang mengharungi waktu yang sukar. Anda berada dalam kekeliruan dan kerisauan, yang telah menjejaskan ketenteraman, pekerjaan, dan kebahagiaan anda secara menyeluruh.

Di NAI Hanan & Partners, kami bersedia membantu semua klien kami dengan penuh integriti, tanpa mengira masalah yang anda hadapi.