Peguam Perceraian – Bantuan Guaman Syariah Seluruh Malaysia

Bantuan Khidmat Nasihat Untuk Perceraian

Nyatakan Masalah Anda

Kami akan balas dalam 24 jam

  • Maklumat anda selamat dengan kami
10

Tahun Pengalaman

Anda boleh memercayai kami untuk melaksanakan kes anda dengan cekap

1000+

Klien Dibantu

Pengalaman menangani pelbagai kes-kes yang berbeza.

14

Negeri

Diiktiraf dan bertauliah untuk kesemua 14 negeri di Malaysia

Jenis-Jenis Perceraian

Talak

Melepaskan ikatan perkahwinan dengan menggunakan lafaz cerai yang hanya boleh dibuat oleh suami.

Fasakh

Melepaskan ikatan perkahwinan antara suami dan isteri setelah diminta cerai oleh isteri melalui mahkamah. Fasakh hanya boleh diputuskan oleh Hakim Syarie apabila terdapat sebab tertentu yang dinyatakan dalam hukum syarak dan undang-undang seperti suami telah cuai atau telah tidak mengadakan peruntukan bagi nafkahnya selama tempoh tiga bulan

Ta’liq

Perceraian yang berlaku disebabkan perkara yang digantung (ditaklikkan) kepada perceraian. Sebagai contoh “Kalau kau pergi rumah lelaki tu, jatuh talak 1”

wanita nak khulu'

Khulu’

Perpisahan antara suami isteri dengan sesuatu gantian (bayaran) yang diberikan oleh isteri kepada suami dengan lafaz talak atau khulu’

Hakam

Hakam yang diberikan kuasa penuh daripada prinsipal yang mana hakam juga boleh melafazkan talak atau khuluk di hadapan mahkamah bagi pihak suami.

pengesahan lafaz cerai oleh mahkamah

pengesahan lafaz cerai

Pengesahan lafaz cerai perlu dibuat di mahkamah sekiranya si suami menceraikan isteri di luar mahkamah dan tanpa kebenaran mahkamah.

Anda mungkin tidak pernah sangka yang anda akan perlukan peguam

Pengakhiran rumah tangga sangat ditakuti ramai. Namun, ada kalanya perceraian adalah cara yang terbaik.

Mungkin anda dan pasangan anda sudah bertekad untuk bercerai dan hanya ingin tahu cara memohon cerai. Atau anda ingin cerai tetapi pasangan anda tidak setuju.

Apapun, jangan risau, kami di sini untuk membantu anda. Anda boleh Whatsapp kami untuk pertanyaan lanjut dan kami akan jawab soalan anda dengan hati yang terbuka.

NAI Hanan & Partners telah mengumpulkan pengalaman dalam membantu klien mengharungi proses cerai di Malaysia. Jangan ragu untuk menghubungi kami untuk mendapatkan bantuan lanjut.

  • Peguam yang faham akan masalah anda.
  • Perkhidmatan dengan kos yang munasabah
  • Nasihat yang berguna dan memudahkan
pasangan memerlukan peguam perceraian

Perkhidmatan Yang Cekap Dan Efisien

Pasukan Kami

Pasukan kami terdiri daripada peguam-peguam syarie yang berintegriti, berpengalaman, dan boleh dipercayai. Dengan kepakaran kami dalam pelbagai bidang Syariah, kami bertekad untuk membantu anda mencapai keadilan.

Nurul Hanan Binti Jasmin

B.A SYARIAH (Hons) UniSZA, DAIJ UIAM
hanan@naihanan.my

Puan Nooramalina Imlah Mat Noor

LLB (Hons), DJALP UKM
amalina@naihanan.my

Sarah Syahirah Binti abdullah

LL.B (Hons) UIAM, LL.B (Syariah) (Hons) UIAM
sarah@naihanan.my

Hubungi Kami

Nyatakan masalah anda, dan kami akan balas dalam 24 jam.

Atau gunakan borang berikut:

Pengisian borang hubungi ini tidak dianggap sebagai nasihat undang-undang. Sebarang maklumat yang disediakan dalam borang ini adalah untuk tujuan pertanyaan sahaja dan tidak akan dianggap sebagai nasihat undang-undang. Sebarang hubungan pelanggan dan peguam hanya akan ditubuhkan selepas konsultasi peribadi yang sesuai dan perjanjian bertulis yang telah dimuktamadkan antara pihak-pihak yang berkenaan.

Soalan Lazim

Jika suami atau isteri tidak setuju untuk bercerai, perkara ini memerlukan penyelesaian melalui Mahkamah Syariah. Proses perceraian dijalankan dengan mematuhi hukum Syariah, di mana mahkamah akan menentukan keputusan berdasarkan bukti dan hujah yang dikemukakan oleh kedua belah pihak.

Kami memahami kebimbangan kewangan pelanggan kami. Bergantung kepada keadaan anda, kami mungkin akan meneroka pilihan seperti bantuan guaman atau pelan pembayaran untuk membantu anda. Perlu diingatkan bahawa tiada obligasi untuk meneruskan perkhidmatan kami, dan anda bebas untuk menghentikan pada bila-bila masa jika perlu. Kami berkomitmen untuk mencari penyelesaian yang sesuai dengan keperluan anda.

Ya, semua perundingan dengan peguam kami adalah sepenuhnya sulit. Kami memberi keutamaan kepada privasi anda dan memastikan maklumat sensitif anda kekal selamat.

Tempoh bergantung kepada kompleksiti kes dan keadaan khusus. Matlamat kami adalah menyelesaikan kes anda secara cekap, tetapi kami memberi keutamaan kepada ketelitian untuk memastikan hasil terbaik.

Terdapat beberapa jenis hak selepas cerai seperti hak jagaan anak, hak harta sepencarian, nafkah mut’ah. Kesemua hak anda ditenutukan oleh Mahkamah Syariah. Namun, dengn bantuan peguam perceraian, anda dapat meningkatkan peluang anda untuk dapatkan hak-hak tersebut.

Ya, peguam syarie kami dilengkapi untuk menangani kes-kes dengan aspek antarabangsa atau melibatkan beberapa bidang kuasa. Kami mempunyai kepakaran dan sumber untuk menavigasi situasi yang kompleks.

Di NAI Hanan & Partners, peguam perceraian kami memahami anda dan tidak akan sesekali menghukum atau memperkecil masalah anda. Kami berusaha lebih untuk memahami keperluan unik anda dan menawarkan penyelesaian yang disesuaikan untuk menyelesaikan masalah undang-undang anda dengan berkesan.

Memulakan adalah mudah. Cukup lengkapkan borang hubungi kami, dan salah seorang peguam syarie kami akan menghubungi anda segera untuk menjadualkan perundingan awal. Kami di sini untuk membantu anda setiap langkah sepanjang perjalanan.

Kami Sedia Membantu

Kami memahami bahawa ramai klien kami berada dalam kekeliruan dan kerisauan, yang telah menjejaskan ketenteraman, pekerjaan, dan kebahagiaan mereka secara menyeluruh.

Di NAI Hanan & Partners, kami sedia membantu semua klien kami dengan penuh integriti, tanpa mengira masalah yang anda hadapi.