Peguam Perkahwinan Di Malaysia

Khidmat Nasihat Perkahwinan

Nyatakan Masalah Anda

Kami akan balas dalam 24 jam

  • Maklumat anda selamat dengan kami
10

Tahun Pengalaman

Anda boleh memercayai kami untuk melaksanakan kes anda dengan cekap

1000+

Klien Dibantu

Pengalaman menangani pelbagai kes-kes yang berbeza.

14

Negeri

Diiktiraf dan bertauliah untuk kesemua 14 negeri di Malaysia

Isu-Isu Dalam Perkahwinan

untuk perkahwinan boleh mohon wali hakim

wali Hakim

Wali hakim atau wali raja adalah pihak yang tidak mempunyai wali atau tidak memiliki wali sah menurut hukum syarak seperti wali enggan, wali tinggal terlalu jauh, wali akrab yang tidak dapat dikesan dan termasuk juga bagi kes anak tidak sah taraf.

apabila hendak melakukan perkahwinan bawah umur mestilah meminta izin daripada mahkamah

Kebenaran Perkahwinan Bawah Umur

Permohonan kebenaran perkahwinan daripada Mahkamah Syariah hendaklah dibuat bagi lelaki di bawah umur 18 tahun dan perempuan di bawah umur 16 tahun.

nusyuz

Nusyuz

Suatu tindakan isteri yang dapat dimaksudkan sebagai ingkar atau menentang kehendak suami dengan tiada alasan syarak yang dapat diterima mengikut hukum syarak.

suami hendak isteri taat kepada suami

Kembali Taat

Tuntutan yang difailkan oleh suami untuk mengingatkan isteri tentang kewajipan atau tanggungjawab yang harus dipenuhi.

tuntutan nafkah isteri semasa berkahwin

Nafkah Isteri

Nafkah yang wajib dibayar oleh suami kepasa seorang isteri yang meliputi keperluan tempat tinggal, makanan, pakaian, perubatan, Pendidikan dan pembantu bagi isteri jika sekiranya kebiasaan isteri mempunyai pembantu (bagi suami yang mampu sahaja).

apabila tamat tempoh iddah perlu sahkan ruju' di mahkamah Syariah

Pengesahan Lafaz Ruju’

Bagi pasangan yang telah tamat tempoh iddah hendaklah mendapat pengesahan ruju’ dari  Mahkamah Syariah.

apabila suami hendak berpoligami perlu buat permohonan poligami

Permohonan Poligami

Suami yang ingin berkahwinan lebih dari satu hendaklah memohon satu kebenaran dari Mahkamah Syariah bagi memastikan samada suami patut dan perlu untuk berpoligami menurut hukum syarak dan undang-undang.

Melangkah Keluar dari Kemelut Masalah Berkaitan Hal ehwal rumah tangga

Sama ada pertikaian mengenai nafkah, ketaatan isteri, atau isu-isu lain tentang perkahwinan, sudah pastinya akan membuat anda buntu mencari penyelesaian.

NAI Hanan & Partners telah mengumpulkan pengalaman dalam membantu klien seperti anda mengatasi cabaran ini. Jangan ragu untuk menghubungi kami untuk mendapatkan bantuan lanjut.

  • Perkhidmatan yang cekap dan efisien
  • Peguam berpengalaman dan mesra
  • Nasihat yang berguna dan memudahkan
seorang peguam syarie berjabat tangan dengan klien

Perkhidmatan Yang Cekap Dan Efisien

Pasukan Kami

Pasukan kami terdiri daripada peguam-peguam syarie yang berintegriti, berpengalaman, dan boleh dipercayai. Dengan kepakaran kami dalam pelbagai bidang Syariah, kami bertekad untuk membantu anda mencapai keadilan.

Nurul Hanan Binti Jasmin

B.A SYARIAH (Hons) UniSZA, DAIJ UIAM
hanan@naihanan.my

Puan Nooramalina Imlah Mat Noor

LLB (Hons), DJALP UKM
amalina@naihanan.my

Sarah Syahirah Binti abdullah

LL.B (Hons) UIAM, LL.B (Syariah) (Hons) UIAM
sarah@naihanan.my

Hubungi Kami

Nyatakan masalah anda, dan kami akan balas dalam 24 jam.

Atau gunakan borang berikut:

Pengisian borang hubungi ini tidak dianggap sebagai nasihat undang-undang. Sebarang maklumat yang disediakan dalam borang ini adalah untuk tujuan pertanyaan sahaja dan tidak akan dianggap sebagai nasihat undang-undang. Sebarang hubungan pelanggan dan peguam hanya akan ditubuhkan selepas konsultasi peribadi yang sesuai dan perjanjian bertulis yang telah dimuktamadkan antara pihak-pihak yang berkenaan.

Soalan Lazim

Kami menawarkan bantuan untuk pelbagai situasi termasuk wali enggan, wali hakim, pendaftaran dan pengesahan nikah, khidmat nasihat, perceraian, fasakh, tuntutan nafkah, poligami, dan lain-lain.

Ya, semua perundingan dengan peguam kami adalah sepenuhnya sulit. Kami memberi keutamaan kepada privasi anda dan memastikan maklumat sensitif anda kekal selamat.

Kami memahami kebimbangan kewangan pelanggan kami. Bergantung kepada keadaan anda, kami mungkin akan meneroka pilihan seperti bantuan guaman atau pelan pembayaran untuk membantu anda. Perlu diingatkan bahawa tiada obligasi untuk meneruskan perkhidmatan kami, dan anda bebas untuk menghentikan pada bila-bila masa jika perlu. Kami berkomitmen untuk mencari penyelesaian yang sesuai dengan keperluan anda.

Tempoh bergantung kepada kompleksiti kes dan keadaan khusus. Matlamat kami adalah menyelesaikan kes anda secara cekap, tetapi kami memberi keutamaan kepada ketelitian untuk memastikan hasil terbaik.

Kami mempunyai pengalaman menangani pihak yang tidak bekerjasama dalam pertikaian keluarga. Kami akan menggunakan saluran undang-undang untuk melindungi hak anda dan berusaha untuk penyelesaian yang harmoni apabila mungkin.

Ya, peguam syarie kami dilengkapi untuk menangani kes-kes dengan aspek antarabangsa atau melibatkan beberapa bidang kuasa. Kami mempunyai kepakaran dan sumber untuk menavigasi situasi yang kompleks.

Di NAI Hanan & Partners, komitmen kami terhadap profesionalisme, kepakaran, dan perkhidmatan berpusat pelanggan membezakan kami. Kami berusaha lebih untuk memahami keperluan unik anda dan menawarkan penyelesaian yang disesuaikan untuk menyelesaikan masalah undang-undang anda dengan berkesan.

Memulakan adalah mudah. Cukup lengkapkan borang hubungi kami, dan salah seorang peguam syarie kami akan menghubungi anda segera untuk menjadualkan perundingan awal. Kami di sini untuk membantu anda setiap langkah sepanjang perjalanan.

Kami Sedia Membantu

Kami memahami bahawa ramai klien kami berada dalam kekeliruan dan kerisauan, yang telah menjejaskan ketenteraman, pekerjaan, dan kebahagiaan mereka secara menyeluruh.

Di NAI Hanan & Partners, kami sedia membantu semua klien kami dengan penuh integriti, tanpa mengira masalah yang anda hadapi.