Tuntutan Selepas Cerai

Ketahui Hak Anda Selepas Perceraian

Nyatakan Masalah Anda

Kami akan balas dalam 24 jam

  • Maklumat anda selamat dengan kami
7

Tahun Pengalaman

Anda boleh memercayai kami untuk melaksanakan kes anda dengan cekap

500+

Klien Dibantu

Pengalaman menangani pelbagai kes-kes yang berbeza.

14

Negeri

Diiktiraf dan bertauliah untuk kesemua 14 negeri di Malaysia

Kenali Hak Anda Selepas Perceraian

Pengakhiran rumah tangga sangat ditakuti ramai. Namun, ada kalanya perceraian adalah cara yang terbaik.

Mungkin anda belum bercerai tetapi ingin tahu hak anda selepas cerai. Atau anda sedang dalam proses untuk bercerai.

Apapun, jangan risau, kami di sini untuk membantu anda kenali hak anda selepas cerai. Anda boleh Whatsapp kami untuk pertanyaan lanjut dan kami akan jawab soalan anda dengan hati yang terbuka.

NAI Hanan & Partners telah mengumpulkan pengalaman dalam membantu klien dalam tuntutan hak selepas cerai. Jangan ragu untuk menghubungi kami untuk mendapatkan bantuan lanjut.

  • Peguam yang faham akan masalah anda.
  • Perkhidmatan dengan kos yang munasabah
  • Nasihat yang berguna dan memudahkan
peguam jawab soalan anda mengenai tuntutan selepas cerai

Perkhidmatan Yang Cekap Dan Efisien

Pasukan Kami

Pasukan kami adalah pakar undang-undang Syariah yang prihatin, berpengalaman, dan dapat dipercayai. Peguam kami juga mempunyai kepakaran dalam pelbagai bidang Syariah, kami komited untuk membantu anda mendapatkan keadilan.

Nurul Hanan Binti Jasmin

B.A SYARIAH (Hons) UniSZA, DAIJ IIUM
jasmin@naihanan.my

Puan Nooramalina Imlah Mat Noor

LLB (Hons), DJALP UKM
amalina@naihanan.my

Sarah Syahirah Binti abdullah

LL.B (Hons) IIUM
sarah@naihanan.my

Berhubung dengan Pakar

Nyatakan masalah anda, dan kami akan balas dalam 24 jam.

Atau gunakan borang berikut:

Pengisian borang hubungi ini tidak dianggap sebagai nasihat undang-undang. Sebarang maklumat yang disediakan dalam borang ini adalah untuk tujuan pertanyaan sahaja dan tidak akan dianggap sebagai nasihat undang-undang. Sebarang hubungan pelanggan dan peguam hanya akan ditubuhkan selepas konsultasi peribadi yang sesuai dan perjanjian bertulis yang telah dimuktamadkan antara pihak-pihak yang berkenaan.

Soalan Lazim

Untuk ketahui dengan jelas, anda perlu hubungi kami dan kami akan beri nasihat berdasarkan situasi anda.

Terdapat beberapa jenis hak selepas cerai seperti hak jagaan anak, hak harta sepencarian, nafkah mut’ah. Kesemua hak anda ditenutukan oleh Mahkamah Syariah. Namun, dengn bantuan peguam perceraian, anda dapat meningkatkan peluang anda untuk dapatkan hak-hak tersebut.

Kami memahami kebimbangan kewangan pelanggan kami. Bergantung kepada keadaan anda, kami mungkin akan meneroka pilihan seperti bantuan guaman atau pelan pembayaran untuk membantu anda. Perlu diingatkan bahawa tiada obligasi untuk meneruskan perkhidmatan kami, dan anda bebas untuk menghentikan pada bila-bila masa jika perlu. Kami berkomitmen untuk mencari penyelesaian yang sesuai dengan keperluan anda.

Ya, semua perundingan dengan peguam kami adalah sepenuhnya sulit. Kami memberi keutamaan kepada privasi anda dan memastikan maklumat sensitif anda kekal selamat.

Tempoh bergantung kepada kompleksiti kes dan keadaan khusus. Matlamat kami adalah menyelesaikan kes anda secara cekap, tetapi kami memberi keutamaan kepada ketelitian untuk memastikan hasil terbaik.

Ya, peguam syarie kami dilengkapi untuk menangani kes-kes dengan aspek antarabangsa atau melibatkan beberapa bidang kuasa. Kami mempunyai kepakaran dan sumber untuk menavigasi situasi yang kompleks.

Di NAI Hanan & Partners, peguam perceraian kami memahami anda dan tidak akan sesekali menghukum atau memperkecil masalah anda. Kami berusaha lebih untuk memahami keperluan unik anda dan menawarkan penyelesaian yang disesuaikan untuk menyelesaikan masalah undang-undang anda dengan berkesan.

Memulakan adalah mudah. Cukup lengkapkan borang hubungi kami, dan salah seorang peguam syarie kami akan menghubungi anda segera untuk menjadualkan perundingan awal. Kami di sini untuk membantu anda setiap langkah sepanjang perjalanan.

Kami Sedia Membantu

Kami memahami bahawa anda sedang mengharungi waktu yang sukar. Anda berada dalam kekeliruan dan kerisauan, yang telah menjejaskan ketenteraman, pekerjaan, dan kebahagiaan anda secara menyeluruh.

Di NAI Hanan & Partners, kami bersedia membantu semua klien kami dengan penuh integriti, tanpa mengira masalah yang anda hadapi.